برگزاری همایش اعضای شوراهای اسلامی استان قم

تأکید بر لزوم افزایش اختیارات شوراهای اسلامی به عنوان یک نهاد مردمی

همایش اعضای شوراهای اسلامی استان قم به مناسبت نهم اردیبهشت‌ماه روز شورا برگزار شد و طی آن نسبت به ارتقای جایگاه و منزلت شورا و افزایش اختیارات این نهاد مردمی در تصمیم‌گیری در سطوح محلی تأکید شد.

همایش نهاد مردمی شوراهای اسلامی استان قم شامگاه شنبه با حضور سید محمدتقی شاهچراغی استاندار، احمد حاجی‌زاده و ابراهیم معتمدی معاونان استاندار، عباس ذاکریان فرماندار، ماشاالله سعادتمند رئیس شورای اسلامی استان قم و شماری از اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، فرمانداران، بخشداران و دهیاران در سالن رضوان شهرداری قم برگزار شد.

استاندار قم: مجموعه مدیریت استان آماده هرگونه همکاری با شوراها است

سید محمدتقی شاهچراغی استاندار قم طی سخنانی با اشاره به اهمیت و جایگاه شوراها در قانون اساسی، اظهار داشت: شوراها یکی از ارکان مهم تصمیم‌گیری در کشور هستند.

وی با تأکید بر غنیمت شمردن مسئولان و مدیران از فرصت کوتاه مسئولیت، تصریح کرد: کار پرحجم و سنگینی در پیش روی مسئولان استانی وجود دارد که این نظام مسائل کلان صرفاً با همراهی و همدلی تمام افراد تصمیم‌ساز و تأثیرگذار حل‌شدنی است.

استاندار قم با اشاره به مباحث مطرح‌شده در خصوص ارزش‌افزوده در قانون بودجه در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: باید از برخی تبصره‌های قانون بودجه نسبت به بهره‌گیری از درآمدهای ناشی از ارزش‌افزوده توسط شهرداری‌ها استفاده بهینه‌ای انجام بگیرد.

وی یادآور شد: رویکرد مجموعه مدیریت استان کمک به شوراهای اسلامی شهر و روستا به شرط همراهی و همکاری این نهادها با سیاست‌های کلان استان و دولت است؛ چراکه مردم در شرایطی که در آن قرار دارند حوصله جنجال‌های بی‌ثمر سیاسی و جناحی را ندارند.

شاهچراغی با بیان اینکه یکی از شرط‌های رستگاری در جایگاه خدمت، همدلی و همزبانی است، افزود: طی شش ماه گذشته مجموعه مدیریت استان تلاش کرده تا مشکلات اصلی استان بخصوص در محلات کم برخوردار را احصا و شناسایی کند.

وی با اشاره به اهمیت توجه به جمعیت ساکن روستاهای استان اذعان کرد: اراده اصلی شوراهای اسلامی روستاها توجه به مشکلات و نیازهای مردم ساکن روستا باشد.

استاندار قم اظهار داشت: مجموعه مدیریت استان حاضر است در زمینه خدمت به مردم شهر و روستا بیشترین تعامل را با نمایندگان مستقیم مردم داشته باشد و در مباحثی هم که از توان استان خارج است از نهادهای مرکزی پیگیری‌های لازم را انجام دهد.

معاون استاندار: شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به دنبال درآمد پایدار باشند

ابراهیم معتمدی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم نیز در بخشی از این همایش، با بیان اینکه ما بر این باور هستیم که شوراهای اسلامی شهر و روستا می‌توانند بخش عمده‌ای از مشکلات مردم را برطرف کنند، ابراز کرد: مباحثی مانند عمران شهری و توسعه یکی از تکالیف و رسالت‌های شوراها و شهرداری‌هاست و پارلمان‌های شهری باید نسبت به تمام مسائل فرهنگی و روزمره مردم برنامه و دقت نظر داشته باشد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم ادامه داد: شوراهای اسلامی شهر و روستا با محوریت شهرداری و دهیاری‌ها باید به محور هماهنگی با دستگاه‌های اجرایی برای حل معضلات مردم در تمام مباحث عمرانی، آسیب‌های اجتماعی و تفریحی و غیره تبدیل‌شده و فرآیند حل مشکلات در مسیر بهتری دنبال گردد.

وی با تأکید بر اینکه شوراها مصداق عملی نظرسنجی‌ها و دیدگاه‌های نخبگان بوده و در مدیریت استان نسبت به واگذاری بسیاری از امور در سطح محلی به شوراها نگاه مثبتی وجود دارد، اذعان کرد: لازم است تا با برخی اصلاحات در کارگروه‌های استانی، نماینده شهرداری و دهیاری‌ها در تصمیم‌گیری‌های پیرامون روستاها و بخش‌های تابعه و شهرهای اقماری حضورداشته باشد.

معتمدی خاطرنشان کرد: حدود ۱۵۷ میلیارد ریال برای بهسازی ۷ نقطه از راه‌های مواصلاتی و حادثه‌آفرین قم از محل مصوبات سفر به این استان تخصیص‌یافته است که بهسازی و رفع نقاط حادثه‌خیز محور قم -جعفریه از این جمله است.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم در پایان بیان داشت: باید مسیری در شهرداری‌های شهرهای اقماری و بخش‌ها دنبال شود تا به درآمد پایدار این مناطق منجر شود.

عزم مجلس و دولت برای واگذاری تصمیم‌گیری در سطوح محلی به شوراها

ماشاالله سعادتمند رئیس شورای اسلامی استان قم نیز در ادامه اظهار داشت: شوراهای اسلامی شهر و روستا طی ۲۳ سال از زمان تشکیل آن، هنوز به منزلت و جایگاه واقعی خود نرسیده است؛ در دولت و مجلس فعلی اراده‌ای وجود دارد تا با اصلاح برخی قوانین و مقررات تصمیم‌گیری در سطوح محلی و منطقه‌ای شهری به این نهاد واگذار شود.

وی با اشاره به دغدغه‌های عمومی شوراهای اسلامی روستاها و بخش‌های تابعه گفت: حضور نمایندگان شوراهای اسلامی شهر و روستا در جلسات استانی متناظر با روستاها و بخش‌های تابعه و استفاده از درآمدهای حاصل از ارزش‌افزوده در روستاها و بخش‌های تابعه و شهرهای اقماری از مهم‌ترین درخواست‌های اعضای شورای اسلامی استان است.

گفتنی است در ادامه این همایش شماری از اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستاهای استان قم در خصوص مهم‌ترین نیازها و مشکلات شهرستان‌ها، شهرهای اقماری، بخش‌ها و روستاهای استان نکاتی را متذکر شدند.