آئین تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی استان قم برگزار شد

آئین تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی استان در استانداری قم برگزار شد. سید مجتبی خیام نکویی در این  آئین ضمن تبریک عید غدیر، اظهار داشت: امیدواریم برگزاری این‌گونه نشست‌ها، رونق و توسعه بخش کشاورزی و در نتیجه گسترده‌شدن سفره مردم را در پی داشته باشد.

آئین تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی استان در استانداری قم برگزار شد.

سید مجتبی خیام نکویی در این  آئین ضمن تبریک عید غدیر، اظهار داشت: امیدواریم برگزاری این‌گونه نشست‌ها، رونق و توسعه بخش کشاورزی و در نتیجه گسترده‌شدن سفره مردم را در پی داشته باشد.

وی با بیان اینکه این مراسم‌ها هرساله در سطوح استانی و ملی برگزار می‌شود، عنوان کرد: تا زمانی که به اهمیت حوزه‌ای که در آن فعالیت می‌کنیم پی نبریم نمی‌توانیم این تجلیل‌ها را به خوبی درک کنیم.

معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه جنگ اوکراین و روسیه به خوبی اهمیت غذا و کشاورزی را به دنیا نشان داد، مطرح کرد: سالیانه حدود 10 الی 15 میلیارد دلار واردات مواد غذایی داریم که بخشی از آن به روغن و بخشی از آن به خوراک دام و طیور اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه حدود 95 درصد از نیاز کشور به روغن از طریق واردات تامین می‌شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه این واردات در شرایطی انجام می‌شود که آمادگی کامل برای تولید 100 درصد نیاز کشور را داریم.

خیام نکویی با اشاره به لزوم رسیدن به امنیت پایدار در حوزه غذایی، تصریح کرد: در این راستا و برای رسیدن به این هدف باید از فناوری و علوم روز استفاده کنیم.

وی افزود: اگر کشاورزان ما دانش‌بنیان باشند با تمام مشکلاتی که وجود دارد این تضمین نیز وجود خواهد داشت که در سال‌های آینده هیچ مشکلی در حوزه تولید محصولات کشاورزی و غذایی نداریم.

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه افزایش کمی، ارتقای کیفی و حفظ ارزش افزوده در داخل کشور سه هدف دانش‌بنیان شدن کشاورزان است، یادآور شد: بیش از 8 هزار و 300 گونه گیاهی در ایران داریم که بیش از 2 هزار گونه آن گیاهان دارویی است و اگر بتوانیم از ظرفیت‌های موجود در این بخش استفاده کنیم به درآمد فروش نفت احتیاج نخواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه امروز اولویت ما این است که سفره مردم کوچک نشود، ابراز کرد: در این راستا نخستین وظیفه ما این است که هزینه تولید برای کشاورزان را کاهش دهیم و اگر کشاورزان ما دانش‌بنیان شوند این کاهش هزینه نیز اتفاق خواهد افتاد.

خیام نکویی با بیان اینکه از کشاورزان به شکل ویژه حمایت خواهیم کرد، بیان کرد: کسانی که در تولیدات کشاورزی فعالیت می‌کنند، یک عبادت بسیار بزرگ را انجام خواهند داد.

۳۵ طرح کشاورزی در قم افتتاح شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی قم نیز دراین آیین بیان کرد: بخش کشاورزی از جمله حوزه‌های مولد اقتصادی است که فرصت‌های اشتغال زیادی فراهم می‌کند و نقش اصلی را در تامین امنیت غذایی دارد.

محمد رضا حاجی رضا افزود: کشاورزی قم نیز نقش موثر و مفیدی در عرصه تامین امنیت غذایی کشور و خودکفایی دارد و تولیدکنندگان، بهره‌برداران و تشکل‌های قوی در حوزه کشاورزی استان فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: میزان متوسط تولید محصولات کشاورزی در این استان سالانه بیش از ۸۰۰ هزار تُن است که با توجه به شرایط خاص جغرافیایی این استان رقم قابل توجهی است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: ما با برنامه‌ریزی منسجم به دنبال افزایش بهره‌برداری در بخش کشاورزی استان هستیم و با مشارکت فعال ۱۴ هزار بهره‌بردار این بخش سطح کمی و کیفی محصولات کشاورزی  را افزایش خواهیم داد.

وی افزود: در ادامه برنامه‌های خود به دنبال تقویت ارتباط با مراکز علمی برای تحقق کشاورزی دانش‌بنیان در استان بوده و همچنین اجرای دقیق و کامل طرح تغییر الگوی کشت را با توجه به ظرفیت‌های اقلیمی در دستور کار داریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتخاب ۲نفر از بهره‌برداران بخش کشاورزی قم به عنوان نمونه کشوری گفت: در همین رابطه امروز آیین تجلیل از ۲۴ بهره‌بردار برتر بخش کشاورزی استان را برگزار کردیم و شاهد هستیم که کشاورزان ما با عملکرد خوب خود در عرصه‌های ملی و استانی افتخار آفرینی می‌کنند.

حاجی رضا گفت: برگزاری آیین تجلیل از کشاورزن نمونه قم عامل موثری برای ارتقا جایگاه حرفه‌ای بخش کشاورزی استان و تشکر از زحمات بی‌وقفه بهره‌برداران پرتلاش آن است و سازمان جهاد کشاورزی قم برگزاری مطلوب این آیین را وظیفه خود می‌داند.

در این آیین علاوه بر افتتاح ۳۵ طرح کشاورزی از ۲۴ بهره‌بردار نمونه و برتر در بخش‌های مختلف کشاورزی استان قم با حضور مسئولان ملی و استانی تجلیل به‌عمل آمد.