در پی حوادث تکراری مسمومیت دانش آموزان، «گویه» بررسی کرد؛

دختران قم نیاز به مراقبت و حفاظت دارند

اما فارغ از صحت و سقم این روایت ها لازم است تا مسئولان آموزش و پرورش استان هرچه سریع تر به ابهامات درباره این حوادث پایان دهند تا اطمینان را به خانواده ها بازگردانده و از بروز شایعات جلوگیری نمایند.

اما فارغ از صحت و سقم این روایت ها لازم است تا مسئولان آموزش و پرورش استان هرچه سریع تر به ابهامات درباره این حوادث پایان دهند تا اطمینان را به خانواده ها بازگردانده و از بروز شایعات جلوگیری نمایند.

اختصاصی«گویه»: تحولات اجتماعی پاییز گذشته و اتفاقات تلخ و ناگواری که در کشور افتاد نشان داد حفاظت و مراقبت از نوجوانان و جوانان و دانش آموزان را باید بیش از گذشته مورد توجه قرار داد. در حوادث فصل گذشته دختران به عنوان یک هدف در معرض حملات و آسیب های دشمن قرار گرفتند تا یکی از حساس ترین اقشار جامعه دچار لطمات جبران ناپذیر شود.

ضرورت توجه به دانش آموزان و دختران و نوجوانان در شهرهای مذهبی از اهمیت مضاعفی برخوردار است و تجارب گذشته نشان داده است بدخواهان آرامش کشور و سعادت مردم در پی تخریب وجهه شهرهای مذهبی ایران هستند تا ذهنیت عمومی نسبت به مراکزی مانند قم که همواره نماد آرامش و امنیت بوده است برهم بزنند.

در این رابطه ۱۷ دانش آموز و یکی از معلمان دبیرستان دخترانه فاطمیه قم روز دوشنبه برای دومین بار در هفته جاری دچار مسمومیت و راهی بیمارستان شدند که سؤالات و ابهاماتی را ایجاد کرده است و در صورت بی توجهی می تواند زمینه ساز شایعه و پخش نگرانی در جامعه گردد.

ساعتی پس از این حادثه اورژانس قم در محل مدرسه حضور یافت و افرادی که دچار مسمومیت شده بودند را به بیمارستان فرقانی منتقل و برخی دانش آموزان نیز به صورت سرپایی به مراکز درمانی مراجعه کردند.

در حال حاضر این دانش آموزان و کادر آموزشی در این مرکز درمانی تحت مراقبت درمانی قرار دارند و وضعیت عمومی آنها پایدار و مناسب است.

شنبه هفته جاری نیز ۱۵ نفر از دانش آموزان این مدرسه بر اثر مسمومیت به بیمارستان انتقال داده شدند.
اما مسئله قابل تأمل این است که در سه حادثه قبلی در دو ماه گذشته نیز حدود ٧٠ دانش‌آموز و کادر آموزشی هنرستان نور در یزدانشهر و ١۵ دانش‌آموز دبیرستان دخترانه فاطمیه صفاشهر با علائم سرگیجه، بی‌حالی، تهوع استفراغ به بیمارستان منتقل شده‌اند اما هنوز دلایل این اتفاقات اعلام نشده است.

حوالی بیستم آذرماه گذشته بود که روابط عمومی آموزش و پرورش قم اعلام کرد ۵۱ دانش آموز هنرستان دخترانه نور قم صبح یک روز سه شنبه با علائم مسمومیت تنفسی توسط اورژانس به دو بیمارستان این استان منتقل شدند.

در اطلاعیه روابط عمومی آموزش و پرورش قم آمده بود: وضعیت تعدادی از دانش آموزان تثبیت شده ولی برای اطمینان از سلامت آنان ، این افراد در مراکز درمانی بستری شدند. منشا این مسمومیت هنوز مشخص نیست و کارشناسان درحال بررسی آن هستند. اما دو هفته قبل از این حادثه یعنی اوایل آذرماه فصل گذشته در همین مدرسه ۱۸ دانش آموز دچار مسمومیت شدند. این در حالی است که برخی خبرگزاری های استان در آن زمان نوشتند منتظر نتایج سم شناسی رویدادهای مذکور هستند.

همزمان روایت دانش آموزان مسموم شده مورد توجه رسانه های استان قرار گرفت. یکی از دانش آموزان در خصوص شرح ماجرا گفته بود: بوی گازی که می‌آمد از صبح خیلی اذیت‌کننده نبود و بعضی جاها اصلا حس نمی‌شد اما تقریباً از ساعت ۱۲ شدید شد و برعکس دفعه قبل که فقط در یک کلاس بود این بار در کل مدرسه پیچیده بود. دانش آموز دیگری اظهار داشته بود: کادر مدرسه خیلی دیر به حرف ما گوش دادند. می‌گفتند شما می‌خواهید از درس و مدرسه فرار کنید به همین دلیل از زمان انتشار شدید گاز که ساعت ۱۲ و ۱۵ دقیقه بود تا انتقال ما به بیمارستان حدود ۲ ساعت و ربع طول کشید زیرا حوالی ۲ و ۳۰ دقیقه بود به بیمارستان رسیدیم. خبرنگار ایسنا می گوید از آن‌ها پرسیدم که ممکن است بوی گاز از آزمایشگاه باشد؟ یکی از آن‌ها گفت: ما زنگ قبلش در آزمایشگاه بودیم و مشکلی نبود حتی آزمایشی هم انجام ندادیم و فقط تدریس داشتیم یا نهایتاً مخلوط کردن کمی آب و نمک.

خبرنگار ایسنا مدعی است با والدین دانش آموزان هم صحبت کرده است و دلشان از سهل‌انگاری مدرسه پر بود. یکی از آن‌ها به ایسنا گفته است: نتایج آزمایش دلیل مسمومیت قبلی تعدادی از بچه‌ها که ۲ هفته پیش بود هنوز اعلام نشده و دکتر هم چیزی به ما نمی‌گوید. می‌گویند نتیجه آزمایش دفعه قبل هم مشخص نشده و منشأ و نوع گاز هنوز مجهول است. وی با گلایه افزوده است: اگر منشأ گاز مشخص نشده بود چرا مدرسه را باز کردند یا چرا نکات ایمنی را رعایت نکردند و حرف بچه‌ها را باز هم جدی نگرفتند؟

مادر یکی دیگر از دانش‌آموزان ادامه می دهد: پس از اتفاق سری قبل برای والدین جلسه گذاشتند و گفتند چیز خاصی نبوده و دیگر اتفاق نمی‌افتد؛ حتی دختر من که چند روزی مدرسه نرفته بود او را بازخواست کرده و گفته بودند اتفاق یک بار می‌افتد، تکرار که نمی‌شود! اما دیدیم که اتفاق دو بار هم می‌تواند بیفتد.

طبق گفته دانش‌آموزان بوی گاز و علائم آن مانند گاز دفعه پیش بود و با تنفس، پس از ایجاد سوزش در حلق و بینی و تنگی نفس، پاها و در برخی موارد دست‌ها بی‌حس شده‌اند.

اما فارغ از صحت و سقم این روایت ها لازم است تا مسئولان آموزش و پرورش استان هرچه سریع تر به ابهامات درباره این حوادث پایان دهند تا اطمینان را به خانواده ها بازگردانده و از بروز شایعات جلوگیری