افزایش مالیات دخانیات و پاکت خالی سیگار!

درست است که سیگار دشمن سلامتی است ولی در کنار پالتوی بلند، عینک گرد، بندلیک، موی بلند، روی سیاه، ناخن دراز، واه واه واه ببخشید اشتباه شد، سیگار در شمار ملزومات شبه روشنفکری نوین در جامعه ما محسوب می شود.

درست است که سیگار دشمن سلامتی است ولی در کنار پالتوی بلند، عینک گرد، بندلیک، موی بلند، روی سیاه، ناخن دراز، واه واه واه ببخشید اشتباه شد، سیگار در شمار ملزومات شبه روشنفکری نوین در جامعه ما محسوب می شود. یعنی برای روشنفکر شدن در این مملکت، گلاب به رویتان اصلاً نیاز نیست لای هیچ کتابی را باز کنید، تفکر و مداقه را که اصلاً صحبتش را نکنید. گوش دادن به سخنرانی ها و خواندن مقالات و یادداشت های بزرگان هم به هیچ عنوان…  فقط کافی است سیگاری گوشه لبتان بگذارید و چشمان تان را تنگ کنید و فقط حرف بزنید و افاضات کنید؛ با این رویکرد ژست روشنفکری مثل آب سد کبود وال از تمام سلول های بدن تان سرریز می شود و نصف شهر شما را به عنوان روشنفکر با انگشت به یکدیگر نشان می دهند! علت هم دارد. شما در قاب‌ عکس های سیاه و سفید روشنفکران و افراد سرشناس  دنیا بر روی دیوار های کافی شاپ ها و کافه‌ کتاب های مملکت، هیچ‌ وقت تصویر جان وین، استیو مک کوئین، آلبرکامو و ژان پل سارتر و … را بدون سیگار نمی‌بینید. به همین دلیل جماعت کثیری برای نزدیک ‌شدن به شخصیت‌های محبوب‌ شان مجبورند در کنار پوشاک روشنفکری که شرح آن در بالا ذکر شد، سیگار را هم به ملزومات این پدیده اضافه کنند ! البته این یک طرف داستان است و مابقی افراد جامعه که در سال 65 میلیارد نخ سیگار دود می کنند، اصلاً نامی از این بزرگواران را نشنیده اند و حالشان هم از شبه روشنفکری و این جنگولک بازی ها به هم می خورد! اما این را شنیده اند سیگار بعد از غذا می چسبد … فقط همین… فلذا از آنجایی که جمعیت هدف در مطلب امروز ما بیش از چند ده میلیون نفر است و بخش عظیمی از چرخ اقتصادی مملکت را همین دوستان یک تنه هل می دهند، بر خود واجب دانستیم مقوله سیگار و گرانی عوارض این محبوب غیر دوست داشتنی را آچار کشی کنیم.

حقیقت امر این است که ما كه جای خود داریم، حتي آدام اسمیت، بنیان‌گذار علم اقتصاد و مکتب اقتصادی کلاسیک هم مي‌داند كه طرح ها و لوایح اقتصادی باید طوری تصویب شوند که با توان مردم سازگار باشند یا دستکم با جیب مردم یک مختصر همخوانی داشته باشد. آدام اسميت و كل مقامات اقتصادي كشورهاي دنيا در جریان این واقعیت هستند الا سازمان جهانی بهداشت و هم پالکی هایشان که راه به راه افاضات می کنند که دولت ها مالیات بر دخانیات را افزایش دهند!

البته پیش خودمان بماند سازمان بهداشت جهانی شش راهبرد برای کنترل دخانیات معرفی کرده است که چون آن 5 راهبرد برای دولت هزینه دارد، نقداً پا را گذاشته اند بیخ خر خود سیگار و مالیاتش را در بودجه 1402زیاد کرده اند! به این امید که تعداد سیگاری های مملکت کم شود. فقط دوستان در جریان باشند با این افزایش مالیات اگر تعداد سیگاری ها افزایش پیدا کرد تعجب نکنید. چون با این رویه 30 الی 40 درصد تولید داخل کم می شود و بازار در اختیار قاچاقچیان کشورهای همسایه قرار می گیرد. سیگار خارجی هم که خودتان در جریان کیفیت و بسته بندی اش هستید. لاکردار از بس که بسته بندی شکیل و با کلاسی دارد، آدم هوس می کند یک کارتن خالی اش را گیر بیاورد و داخلش را با آدامس موزی پر کند و در داشبورد ماشینش نگه دارد!