یک فعالِ میراث‌فرهنگی:

اغلب خانه‌های تاریخی بافت کهن اصفهان رو ویرانی‌ است

یک معمار و فعال میراث فرهنگی گفت: اغلب خانه‌های تاریخی در جوار مسجد جامع عتیق و مسجدِ علی در اثر بی‌توجهی و فراموشی در حالِ ویرانی‌است.

یک معمار و فعال میراث فرهنگی گفت: اغلب خانه‌های تاریخی در جوار مسجد جامع عتیق و مسجدِ علی در اثر بی‌توجهی و فراموشی در حالِ ویرانی‌است.

عبدالصبحان راطبی با اشاره به وضعیت دشوار و در حالِ ویرانی خانه‌های تاریخی ثبت ملی و غیر ثبتی اصفهان افزود: در بافتِ تاریخی جویباره در جوار مسجد جامع عتیق و همچنین مسجد علی،خانه‌های تاریخی زیادی وجود دارد که به حالِ خود رها شده است و همه این‌ها در حالی است که باید به این خانه ها به عنوان ظرفیت و سرمایه گردشگری اصفهان رسیدگی کرد تا قیمت آنها ارزش افزوده پیدا کند.

وی افزود: همان طور که در محله و بافت تاریخی جلفا به خانه‌های تاریخی رسیدگی شده و قیمت‌ها ارزش افزوده پیدا کرد؛ در رابطه با خانه‌های تاریخی جویباره، خانه های پشتِ مسجد جامع عتیق و مسجد علی باید چاره ای اندیشید چرا که این خانه‌ها که شمارشان هم کم نیست، در حالِ ویرانی اند.

به گفته وی، مالکان خانه‌های تاریخی که از عهده مرمتِ این خانه‌ها برنمی‌آیند یا آنها را خالی رها کرده‌اند یا اینکه به مستاجرانی داده اند که از ارزش این خانه ها آگاه نیستند و شرایط این خانه‌ها روز به روز بغرنج‌تر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نهادِ میراث فرهنگی، اندیشمندان، علاقمندانِ میراث فرهنگی و بخش خصوصی به همراهِ بخشِ دولتی باید بخواهند در این رابطه قدم بردارند، اما اگر چنین خواستی وجود نداشته باشد، خانه های تاریخی اصفهان در این محدوده، یکی یکی خراب می شوند.

وی بی توجهی نسبت به از دست رفتن این سرمایه گردشگریِ اصفهان را جبران ناپذیر خواند و افزود: نهادِ میراث فرهنگیِ اصفهان باید خانه ها و لکه بافت های تاریخی را شناسایی و برای احیا آنها برنامه ریزی کند، همان طور که در یزد، خانه‌ها در بافت های تاریخی بازسازی، احیا و به سمت گردشگری هدایت می‌شود و مردم برای اینکه در آنها اقامت کنند ، سر و دست می شکنند.

وی تصریح کرد: اصفهان نزدیک به ۲۲۰ خانه تاریخی دارد که ثبت ملی است و نزدیک به همین آمار هم خانه های غیر ثبتی دارد اما شرایط حتی برای بسیاری از خانه‌های ثبت ملی هم خوب نیست و باید میراث فرهنگی دستکم برای این خانه‌ها یک راهکار عملی بیندیشد.