زمینه‌های همکاری مدیریت شهری و پارک علم و فناوری بررسی شد

آمادگی استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان در حل معضلات شهری در قم

با حضور تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر قم، مدیران شهرداری و رئیس پارک علم و فناوری استان قم، زمینه‌های همکاری مشترک دو طرف موردبررسی قرار گرفت.

با حضور تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر قم، مدیران شهرداری و رئیس پارک علم و فناوری استان قم، زمینه‌های همکاری مشترک دو طرف موردبررسی قرار گرفت.

به گزارش شهرنیوز، جلسه برخی اعضای شورای اسلامی شهر قم با حضور سیدمحمدحسین دهناد رئیس مرکز پژوهش‌ها و معصومه آمره عضو شورای اسلامی شهر قم و علی مؤمن حجازی سرپرست سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم با سیدحسن اخوان علوی رئیس پارک علم و فناوری استان قم برگزار و زمینه‌های همکاری‌های مشترک طی آن بررسی شد.

در این جلسه نسبت به برگزاری رویدادهای ملی و استانی مشترک بین پارک علم و فناوری و مجموعه مدیریت شهری قم تأکید شد.

در ادامه این جلسه همچنین نسبت به نمایش و حضور آخرین دستاوردهای شرکت‌های فناور پارک علم و فناوری قم در نمایشگاه ملی دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه مدیریت شهری قم که به همت شهرداری قم برپا خواهد شد، نیز تأکید شد.

استفاده از توان علمی و تجهیزاتی شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در حوزه مدیریت پسماند، هوشمند سازی، ترافیک و حمل‌ونقل و فضای سبز شهری نیز در این دیدار موردبررسی قرار گرفت.

در ادامه این جلسه پشتیبانی از استارتاپ‌ها به‌عنوان یکی از مأموریت‌های اصلی فناوری اطلاعات شهرداری قم یاد شد و بر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در مباحث مربوط به مدیریت شهری و خدمات‌رسانی عمومی به شهروندان تأکید شد.

پیش‌بینی بودجه ویژه برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان

سرپرست سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم در این جلسه اظهار داشت: شهرداری قم آماده ارتباط تعاملی مطلوب با پارک علم و فناوری است و کم‌رنگ بودن ارتباطات سال‌های گذشته باید در دوره جدید برطرف شود.

علی مؤمن حجازی معافیت مالیاتی و حمایت‌های تجهیزاتی را یک بخش مهم پارک علم و فناوری دانست و عنوان کرد: بخش مهمتر این پارک‌ها، تسهیل سازی ارتباط بین شرکت‌های فناور با دستگاه‌های اجرایی است که دراین‌بین شهرداری کلان‌شهر قم می‌تواند در ایجاد پیوند بین این واحدهای فناور با دستگاه‌های اجرایی نقش‌آفرینی کند.

سرپرست سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم با تأکید بر رسالت شهرداری در خدمات‌رسانی مطلوب به شهروندان و استفاده از سایر ظرفیت‌های استانی در این مسیر، ابراز کرد: در شهرداری قم در این حوزه شرایط برای استفاده از علم و تکنولوژی واحدهای فناور فراهم‌تر از سایر دستگاه‌ها است.

به گفته وی، سازمان‌های تابعه شهرداری مانند آتش‌نشانی و خدمات ایمنی، پارک‌ها و فضای سبز، مدیریت پسماند، حمل‌ونقل و مدیریت ترافیک و ناوگان عمومی از بخش‌هایی بوده که دارای زمینه‌های مشترک فراوانی جهت همکاری با پارک علم و فناوری است.

مؤمن حجازی اضافه کرد: در بودجه سال جاری سازمان فاوای شهرداری قم، بودجه ویژه‌ای در حمایت از شرکت‌های فناور و استارتاپی دیده‌شده که می‌تواند علاوه بر رونق این قبیل شرکت‌ها به خدمت جدیدی در شهر مقدس قم منجر شود.

وی یادآور شد: شهرداری قم هم‌اکنون در حوزه مدیریت پسماند، هوشمند سازی ترافیک و فضای سبز نیازمند به فناوری‌های نوین برای افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های جاری دارد.

آمادگی استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان در حل معضلات شهری در قم

معصومه آمره نیز در این جلسه مشترک، حمایت از استارتاپ‌ها و شرکت‌های فعال و دارای ایده در حوزه شهری را به‌عنوان یکی از مأموریت‌های کمیته هوشمند سازی شورا و سازمان فاوا شهرداری قم در سال جاری دانست و اظهار داشت: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در مباحث شهری و سایر خدمات عمومی به شهروندان از اولویت‌های مدیریت شهری قم است.

به گفته وی، پارک علم و فناوری استان می‌تواند برای احصاء ریز نظام مسائل و معضلات شهری با کمیته فناوری شورا همکاری کند و بستر تعامل با شرکت‌های دانش بیان را فراهم و تسریع بخشد.

رئیس کمیته فناوری اطلاعات و هوشمند سازی شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: پس از تشکیل کمیته فناوری اطلاعات و هوشمند سازی، نسبت به نوع فعالیت‌های مشارکتی با فعالان عرصه فناوری به‌ویژه مباحث هوشمندسازی اقداماتی آغاز شده است.

گفتنی است از برخی شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان قم بازدید صورت گرفت.