در مسجد امام حسن عسکری (ع) قم؛

مراسم نخستین سالگرد ارتحال « آیت الله صافی گلپایگانی » برگزار شد

مراسم نخستین سالگرد ارتحال «آیت الله صافی گلپایگانی» از مراجع فقید تقلید در مسجد امام حسن عسکری (ع) برگزار شد.

مراسم نخستین سالگرد ارتحال «آیت الله صافی گلپایگانی» از مراجع فقید تقلید در مسجد امام حسن عسکری (ع) برگزار شد.

به گزارش  مهر، شامگاه پنجشنبه با حضور طلاب، فضلا، اساتید حوزه علمیه و اقشار مردم قم، نخستین سالگرد ارتحال آیت الله صافی گلپایگانی از مراجع عظام تقلید در مسجد امام حسن عسکری )ع(  قم برگزار شد.

در این مراسم، آیت الله نوری همدانی از مراجع عظام تقلید، حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، احمد وحیدی وزیر کشور، حجت الاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری دادستان کل کشور، آیت الله سید احمد خاتمی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله مرتضی مقتدایی عضو شورای عالی مدیریت حوزه، حجت الاسلام علوی وزیر سابق اطلاعات، آیت الله شب زنده دار عضو فقهای شورای نگهبان، حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم معاون امور روحانیت رئیس جمهور و برخی دیگر از مسئولان حوزوی و استانی حضور داشتند.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی:

«آیت الله صافی گلپایگانی» فردی متواضع و زندگی ساده ای داشت

حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در این مراسم در سخنانی اظهار داشت: ظهار داشت: اگر علمای اسلام نبودند، چیزی از دین نمی‌ماند و امروز دین اسلام به دست ما نمی‌رسید و بر اساس روایات، خداوند جایگاه ویژه ای برای عالمان دین در نظر گرفته است.

استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: آیت الله صافی گلپایگانی مرجعی بصیر، آگاه به زمان و مدافع اسلام و انقلاب اسلامی بود.

حجت الاسلام رفیعی افزود: یکی از خصوصیات آیت الله صافی انس با کتاب و علم بود و وی ۸۰ سال در عرصه پاسخگویی به استفتائات اهتمام داشت.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی ادامه داد: آیت الله صافی در دوران جوانی در یک شب به ۳۳ سوال پاسخ دادند و این نشان از علاقمندی ایشان به علم و بحث است.

رفیعی افزود: کتابی که به ایشان می‌دادم، آن را می‌خواندند و نظرات خود را هم اعلام می‌کردند و در اطراف ایشان کتابهای بسیاری بود و همواره به خواندن مشغول بود و حتی محلات علمی را هم مطالعه می‌کرد.

حجت الاسلام رفیعی گفت: آیت الله صافی گلپایگانی فردی متواضع بود و در زیارت حرم های مطهر بر عتبات بوسه می‌زدند و انسی که با اهل بیت داشتند در اوج بود.

وی ابراز داشت: این عالم بزرگ در برپایی مجالس عزاداری برای اهل بیت عصمت و طهارت همواره اهتمام داشت.

استاد حوزه علمیه قم، شجاعت در ابراز نظر و ادب اظهار نظر آیت الله صافی را از دیگر ویژگی‌های شخصیتی وی برشمرد و گفت: ایشان عضو خبرگان اول بودند و تلاش‌های بسیاری کردند که مبانی اسلامی به خصوص موضوع ولایت فقیه در قانون اساسی گنجانده شود.

وی افزود: آیت الله صافی گلپایگانی در تمامی انتخابات شرکت و هیچ گاه قهر نکردند و بارها و بارها با مسئولان دیدار داشتند و در سفر رهبر معظم انقلاب به قم به دیدار ایشان رفتند و رهبر معظم انقلاب نیز به دیدارشان در منزلشان رفتند.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی ابراز داشت: آیت الله صافی گلپایگانی فردی ساده زیست بود و این در حالی است که وی در مناصب بلند نظام اسلامی قرار داشته اما همواره زندگی ساده ای داشتند و نه تنها مردم ایران و قم بلکه مردم عراق در نجف و کربلا ایشان را با عظمت تشییع کردند که نشان از علاقه شیعیان به شخصیت ایشان داشت.

وی گفت: آیت الله صافی در حوزه تبلیغ دین و مسائل اجتماعی اهتمام ویژه ای داشت و مؤسسه آموزش تبلیغ دارالزهرا (س) را تأسیس کرد که طلاب را با مهدویت و شبهات وهابیت و مسائل مختلف تفسیری و حدیثی آشنا می‌کردند.

حجت الاسلام رفیعی در ادامه عنوان داشت: وقتی زندگی شاهان را می‌خوانیم که چه خیانت‌هایی انجام می‌دادند غصه می‌خوریم و وقتی زندگی نامه علما را می‌خوانیم غبطه می‌خوریم که یک فرد چه اندازه می‌تواند خدمت کند و عمرش با برکت باشد.

استاد حوزه علمیه قم افزود: بدنه علما و مرجعیت همواره در راستای حراست از مرزهای دین و در برابر جریان‌های انحرافی ایستاده اند.